Kokt torsk med ugnsstekta rotsaker, bacon och skirat smör

1,5 h
4
Kokt torsk med ugnsstekta rotsaker, bacon och skirat smör
Foto: TV4
1,5 h
4

Du behöver

Ugnsstekta rotsaker

  • 3 msk olivolja
  • 1 rödlök
  • 1 sötpotatis
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Kokt torsk

  • 1 torsk
  • 1 tsk salt
  • 100 g smör
  • 200 g bacon

Gör så här

  1. Rotsaker
    Skala och klyfta rödlök, sötpotatis och potatis. Skala palsternackor och morötter och skär i stavar. Rensa paprikorna och skär i bitar.
  2. Ha en matsked olivolja i stekpannan och stek rotsakerna och paprika i fem minuter, så att de får färg.
  3. Lägg sedan rotsakerna och paprikan i en smord form och salta och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen på 225 grader i 40 min. Rör om efter ca 20 min. Ha eventuellt i mer olivolja, om det känns torrt.
  4. Torsk
    Koka upp lättsaltat vatten i stor kastrull. Skär torsken i 2 cm tjocka kotletter. Lägg fisken i det kokande vattnet. Koka upp vattnet och låt sjuda på svag värme i 11 minuter. Ta upp fisken när den är klar och lägg den på serveringsfat.
  5. Skär baconet i små bitar och stek i stekpanna ca 7-8 minuter. Lägg en bit hushållspapper på en tallrik och låt det stekta baconet få rinna av på papperet. Lägg sedan det varma baconet i en serveringsskål.
  6. Smält smöret i en kastrull och ha i en serveringsskål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept