Kokt torsk med örtgrön sås

Kokt torsk med örtgrön sås
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 4 skivor torsk, 3 cm tjocka (eller 600-800g koketorsk)
  • citron
  • salt

Sås:

  • 150 g smör
  • 2 st hårdkokta ägg, hackade
  • 1 st liten purjolök, finskuren
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk kapris

Gör så här

  1. Droppa citron över torsken. Lägg den i kokande vatten med mycket salt. Koka upp under lock och tag kastrullen av värmen. Låt den stå tills köttet är vitt och släpper från benen.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en skål och slå det heta smöret över.
  3. Ta upp fisken och lägg på fat. Strö över persilja och servera med sås och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept