Kokt torsk med grönsaker

Kokt torsk med grönsaker
Foto: TV4

En lätt saltning någon timme före kokningen gör köttet särskilt fast och pärlemorskimrande.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st torsk á 150 g, ryggbitar
  • 1 msk salt
  • 2 st morötter
  • 150 g haricots verts
  • 1 klyfta salladskål
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Salta fiskbitarna runt om och låt dem dra i kylen drygt 1 timme.
  2. Skala och skölj morötterna, skär dem i små, sneda bitar. Skär salladskålen i mindre bitar och ansa haricots vertsen. Koka grönsakerna mjuka i lättsaltat vatten.
  3. Lägg torsken på en upp- och nedvänd tallrik i en kastrull. Häll i lite vatten och ånga fisken. Ha locket på men se till att det inte stormkokar. Fisken är klar efter 8–10 minuter. Innertemperaturen ska vara 58°. Servera genast med grönsaker och bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept