Kokt sjömanstorsk

Kokt sjömanstorsk
Foto: TV4

Vad ska en sjömansgryta innehålla, om inte fisk? Det här är ett recept som passar bra att servera till små barn. Vill du ha lite tuffare smak kan du blanda i pepparrot i äggsåsen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g torskfilé
  • 200 g potatis
  • 0,5 purjolök, det vita
  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 lagerblad
  • 0,5 tsk vit- och kryddpepparkorn
  • 2 hårdkokta ägg

Gör så här

  1. Skala potatisarna och skär dem i tunna skivor. Ansa och skiva purjolök, morot och fänkål tunt.
  2. Lägg potatis, grönsaker, torskfilé, lagerblad och pepparkorn i en vid kastrull med vatten så att det nätt och jämnt täcker och koka under lock 10 minuter. Ta bort locket och koka tills hälften av vätskan återstår, ca 15 minuter. Blanda i 1 msk dill.
  3. Hacka de hårdkokta äggen och blanda med 2 dl av kokspadet och 1 msk dill. Servera äggsåsen till sjömanstorsken, sätt gärna hela grytan på bordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept