Kokt rimmad oxbringa

Kokt rimmad oxbringa
Foto: TV4

Kokt oxbringa är riktig festmat. Servera den gärna med pepparrot eller pepparrotsgrädde. Får du kött över är det gott att halstra. Kokta rotsaker passar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 800 g oxbringa
  • 1 tärning buljong
  • vatten
  • 1 st morot, i skivor
  • 1 st liten gul lök
  • 8 korn vitpeppar
  • 5 korn kryddpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • potatismos
  • 1 st äggula

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, slå på vatten så det täcker. Koka upp och skumma. Smula ner buljongtärningen, lägg i kryddor och grönsaker. Koka sakta under lock drygt 2 timmar tills köttet är mört.
  2. Ta upp köttet och låt kallna i kyl ett dygn under press. Sila av buljongen och spara.
  3. Skiva upp köttet och lägg i ugnsform. Häll på lite av skyn. Blanda potatismos med äggula och spritsa runt om. Gratinera tills moset tar färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept