Kokt oxbringa med rotsaker

Kokt oxbringa med rotsaker
Foto: TV4

Köttet tar lite tid att tillaga, men smakar så gott att det är värt varenda minut vid spisen! Det är också gott att bräcka skivad oxbringan hastigt i torr panna innan köttet serveras.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg rimmad oxbringa
  • 0,5 tärning nötbuljong
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 3 morötter, i bitar
  • 0,5 purjolök
  • 2 små lagerblad
  • 8-10 pepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 0,5 tsk timjan

Tillbehör:

  • potatismos med persilja

Gör så här

  1. Koka upp vatten så det täcker köttet Lägg i köttbiten och buljongtärningen. Koka upp på nytt, skumma och lägg i kryddor och grönsaker. Koka sakta tills köttet känns riktigt mört, drygt 2 timmar.
  2. Ta upp köttet, låt det vila en stund och skär det sedan i skivor.
  3. Servera med grönsaker och potatismos blandat med finhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept