Kokt laxkotlett med sparris och saffranssås

Kokt laxkotlett med sparris och saffranssås
Foto: TV4

Färska eller djupfrysta laxkotletter eller bitar av portionslax är perfekt snabbmat. Du hinner fixa både fina fisken och grönsaker medan potatisen kokar. En saffranssås smakar bra till. Den här såsen kan serveras kall eller varm.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 laxkotletter
  • 1,5 dl fiskbuljong eller fond
  • 3 dl créme fraîche
  • 0,5 g saffran (1 kuvert)
  • 0,5 tsk salt
  • kokt potatis (pressad)
  • 250 g djupfryst sparris

Gör så här

  1. Rör samman crème fraîche med saffran och salt. Låt såsen stå så att saffranen fäller ut sin smak ordentligt. Sätt på potatisen. Värm sparrisen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Sjud laxkotletterna i fiskbuljongen 5-8 minuter beroende på tjocklek.
  3. Om du vill ha varm saffranssås kan du hetta upp den. Servera den annars som den är till den nykokta laxen, pressad potatis och grönsaker. Tips: Har du en skvätt vitt vin hemma passar det utmärkt att koka laxen i vinet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept