Kokt lamm i gräslökssås

Kokt lamm i gräslökssås
Foto: TV4

Kokt lamm är delikat. I stället för dill har såsen kryddats med gräslök och citron.

4 december 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg grytkött av lamm
  • 3 st morötter, skivade
  • 0,5 st purjolök, skivad
  • 1,5 tärning buljong
  • 8 korn vitpeppar
  • 0,5 tsk timjan
  • några kvistar persilja
  • 6 dl vatten
  • salt

Sås:

  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad buljong från koket
  • 1 st äggula
  • pressad citron
  • gräslök, hackad

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta, salta och slå på vatten. Koka upp, skumma av och lägg i grönsaker och kryddor. Koka sakta under lock tills köttet är mört.
  2. Ta upp köttet och sila buljongen. Smält smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och låt koka i 10 minuter. Ta av värmen, smaka av med citron och vispa ner äggulan. Häll såsen över köttet och strö på rikligt med gräslök. Servera med kokt potatis eller ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept