Kokt krabba

Kokt krabba
Foto: TV4

Krabborna inhandlas förstås helst direkt från fiskaren – eller en välrenommerad fiskhandlare – och kräver inga andra tillbehör än citron och aioli. Och så nötknäckare förstås. Du behöver en stor gryta när du kokar krabborna så att temperaturen inte sjunker för mycket när du lägger i krabborna i vattnet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 levande krabbor à 500-600 g

Koklag:

  • 6,5 liter vatten
  • 5 dl öl, lager
  • 10 rejäla dillstjälkar
  • 3 dl salt
  • 3 msk dillfrön
  • 2 sockerbitar

Till servering:

  • aioli
  • citron
  • dill

Gör så här

  1. Häll vatten och öl i grytan, tillsätt dill, salt, dillfrön och socker. Koka upp och låt koka 3 minuter. Ta bort gummibanden från klorna och lägg ner krabborna i det kokande vattnet med klorna först. Placera en porslinstallrik ovanpå krabborna och koka i ca 15 minuter.
  2. Ta upp krabborna och låt dem svalna. Låt koklagen svalna till ca 50 °. Lägg då tillbaka krabborna i lagen och ställ i kyl över natten.
  3. Klyv krabborna på mitten och servera med aioli, citron och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept