Kokt isbergssallat med bacon

Kokt isbergssallat med bacon
Foto: TV4

Isbergssallat hör till det som man ofta äter rakt av, utan tillagning. Pröva att koka den, den smakar lite som sparris. Med knaperstekt bacon blir den en fräsch och fin rätt när du bara är lagom hungrig. Låt sallatsklyftorna rinna av ordentligt innan du lägger dem på tallriken.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 stora huvuden isbergssallat
  • 200 g skivat bacon
  • 100 g smör
  • 1,5 liter vatten
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Ansa sallaten och dela varje huvud i 4 klyftor. Strimla baconet och stek det knaprigt i medelvarm panna i sitt eget fett. Låt det rinna av på hushållspapper. Smält smöret.
  2. Koka upp vatten och salt och lite av smöret. Lägg sallaten i det kokande vattnet och koka den ca 3 minuter.
  3. Ta upp sallatsklyftorna med hålslev så att vattnet rinner av och fördela dem på varma tallrikar. Strö över de knaperstekta baconstrimlorna och servera med det varma smälta smöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept