Kokt griljerad julskinka

Kokt griljerad julskinka
Foto: TV4

Låt skinkan koka sakta, sakta. Då blir den saftigast. Vill du dekorera skinkan extra gör en kristyr och spritsa ut ditt budskap.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 2-3 kg julskinka, nätad
  • 1 liten gul lök
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 tsk timjan

Griljering:

  • 1 st ägg
  • 1 msk socker eller sirap
  • 3 msk svensk senap
  • ströbröd
  • Kristyr:
  • 2 dl florsocker
  • 0,5 äggvita
  • 1 krm Ättiksprit

Gör så här

  1. Stick in en köttermometer mitt i skinkan. Lägg den i en gryta och slå på vatten så det täcker.
  2. Koka upp, skumma ytan väl och tillsätt kryddorna. Sjud skinkan på låg värme. Ta upp skinkan när termometern visar 70-75° och låt den svalna något.
  3. Dra av svålen och lägg skinkan på galler över en långpanna.
  4. Blanda ägg, socker eller sirap och senap och pensla över svålsidan. Sikta ströbröd över. Sätt in skinkan i 225° tills ytan har fin färg.
  5. Kristyr: Rör ut florsocker med en äggvita till en tjock gröt. Tillsätt ett par droppar ättika och spritsa dekor på den kalla skinkan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept