Kokt gädda med pepparrot och skirat smör

Kokt gädda med pepparrot och skirat smör
Foto: TV4

En svensk klassiker som är fantastisk god. Är du rädd för benen kan du be att få fisken filéad. Då blir koktiden mycket kortare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st gädda, ca 1 1/2 kg
  • 1,5 msk salt per liter vatten
  • 1 st liten gul lök
  • 0,5 st citron, skivad
  • några stjälkar dill eller persilja

Tillbehör:

  • nyriven pepparrot
  • 75-100 g smör, skirat

Gör så här

  1. Tag ur gäddan och fjälla den. Koka upp vatten och salt med lök och citron, samt dill eller persilja. Lägg i fisken och sjud den klar på svag värme i cirka 20 minuter. Köttet ska vara helt vitt intill ryggbenet när fisken är klar.
  2. Tag försiktigt upp fisken och lägg den på ett fat. Servera med kokt potatis, riven pepparrot och skirat smör.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept