Kokt fisk i persiljesås

Kokt fisk i persiljesås
Foto: TV4

Till kokt fisk är det klassiskt att servera en god persiljesås. Rotfrukter smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g torskfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 potatisar
  • 2 morötter
  • dill

Sås:

  • 2 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 6 dl fiskbuljong
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Krydda fisken med salt och peppar. Skala potatis och morötter. Koka potatis och morötter mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Persiljesås: Smält smöret. Rör ut vetemjölet, spä med grädden och buljongen och låt koka upp. Låt puttra några minuter och rör sedan ned persiljan.
  3. Koka fisken i lättsaltat vatten. Den ska vara fast och vit rakt igenom. Servera fisken med rotfrukterna, såsen och färsk dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept