Kokt falukorv med riven pepparrot och rotfrukter

Kokt falukorv med riven pepparrot och rotfrukter
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 400 g falukorv
  • 1 rotselleri
  • 1 kålrot
  • 4 medelstora morötter
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 dl riven pepparrot
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär falukorven i skivor och potatis och rotfrukter i centimeter-tärningar.
  2. Koka rotfrukterna utom potatisen i buljongen på medelvärmei ca 5 minuter. Lägg i korv och potatis och koka på svag värme i ytterligare ca 8 minuter.
  3. Ta upp korven och grönsakerna. Krydda buljongen med salt och nymalen vitpeppar. Servera i djup tallrik med riven pepparrot ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept