Thaigryta i ugnen

Thaigryta i ugnen
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Thaigryta i ugnen

Av: Pelle Johansson

Från: Köksvägen till stjärnorna

10 ingredienser

30 min

Smakrik kycklinggryta med grön currypasta, som är en aromatisk och het kryddblandning. Det räcker oftast med en tesked av pastan för att få smak.

Ingredienser

portioner
  • 1 morot
  • 6 salladslökar
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1 förp kokosmjölk
  • 2 msk grön currypasta
  • 200 g nudlar
  • bladspenat
  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och strimla moroten, ansa och strimla vårlökarna och strimla kycklingfiléerna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på ej för stark värme, cirka 8-10 minuter, rör om då och då. Blanda i moroten och vårlöken. Smaka av med salt.
  3. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och smaka av med currypastan.
  4. Bryt nudlarna i mindre bitar och bred ut dem på ett djupt ugnssäkert fat.
  5. Bred på kyckling- och grönsaksblandningen på nudlarna. Häll på den varma kokosmjölken.
  6. Ställ in fatet i mitten av ugnen och gratinera i cirka 12 minuter. Garnera med bladspenat och koriander.