Thaigryta i ugnen

30 min
4
Thaigryta i ugnen
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
30 min
4

Du behöver

  • 1 st morot
  • 6 st salladslök
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk grön currypasta
  • 200 g nudlar
  • bladspenat
  • koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och strimla moroten, ansa och strimla vårlökarna och strimla kycklingfiléerna.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på ej för stark värme, cirka 8-10 minuter, rör om då och då. Blanda i moroten och vårlöken. Smaka av med salt.
  3. Koka upp kokosmjölken i en kastrull och smaka av med currypastan.
  4. Bryt nudlarna i mindre bitar och bred ut dem på ett djupt ugnssäkert fat.
  5. Bred på kyckling- och grönsaksblandningen på nudlarna. Häll på den varma kokosmjölken.
  6. Ställ in fatet i mitten av ugnen och gratinera i cirka 12 minuter. Garnera med bladspenat och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept