Köksmästarens mexikanska sallad

Köksmästarens mexikanska sallad
Foto: TV4

En matig sallad som med allt i ett, som naturligtvis kan serveras med vilken dressing som helst.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 liten grillkyckling
  • 200 g kokt skinka
  • 1 huvud isbergssallat
  • 2 morötter, grovrivna
  • 2 stjälkar blekselleri, strimlad
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 dl purjolök, strimlad
  • Dressing:
  • 1 dl filmjölk
  • 2-4 msk majonnäs
  • 2 msk riven ost, Västerbotten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ta loss köttet från kycklingen och strimla det liksom skinkan.
  2. Blanda strimlad sallad, selleri och morötter i en stor salladsskål.
  3. Lägg kött, tomater och purjo i grupper över salladen.
  4. Blanda ihop dressingen och häll över salladen. Kan bytas ut mot en vinägrett där man rör ner några matskedar riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept