Kokostoppar med saffran och apelsin

koket.se
Kokostoppar med saffran och apelsin
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Kokostoppar med saffran och apelsin

8 ingredienser

30 m

Kokostoppar är enkelt att baka och går hem hos alla! Gör om Roy och smaksätt kokostopparna med saffran och apelsin. Det blir perfekt till glöggfikat!

Tips! Testa Roys skurna pepparkakor med mandelspån så blir glöggfikat komplett!

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner stycken
  • 50 g smör
  • 0,5 g saffran [1 förp]
  • 110 g ägg [2 st]
  • 85 g strösocker [1 dl]
  • 200 g riven kokos [5,5 dl]
  • 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 1 apelsin, rivet skal och lite saft
  • 200 g mörk choklad, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
  3. Rör ihop ägg och strösocker i en skål och tillsätt kokosflingor, vaniljsocker, apelsinzest, lite saft och det smälta smöret. Rör ihop till en smet och låt stå i minst 20 minuter så att kokosflingorna sväller lite, då får du också lättare fina toppar.
  4. Klicka ut smeten med hjälp av två skedar eller spritsa med en spritspåse, forma sedan till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter för stora toppar, mindre tid för lite mindre toppar.
  5. Ta ut ur ugnen, låt svalna och doppa botten i smält mörk choklad.