Kokosplättar med valnötsglass

Kokosplättar med valnötsglass
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokosplättar med valnötsglass

8 ingredienser

En lättgjord men suveränt god efterrätt. Riktigt söt är den också. Försök hitta just valnötsglass , det blir mycket godare än vaniljglass, särskilt tillsammans med lönnsirapen.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk smör + smör till stekning
  • riven kokos till gratinering
  • 0,5 l valnötsglass
  • 2-3 dl lönnsirap

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 250° (endast övervärme). Vispa ihop mjölet med cirka hälften av mjölken till en slät smet. Smält smöret och vispa ner det och saltet. Tillsätt äggen, ett i taget, och resten av mjölken under vispning.
  2. Låt lite smör få färg i plättlaggen. Klicka ut smeten och stek plättarna. Lägg upp plättarna i eldfast form och strö ett tunt lager riven kokos över.
  3. Gratinera i ugnen tills kokosen fått färg. Servera med lönnsirap och valnötsglass.