I samarbete med Kung Markatta

Kokospannacotta med hallonsås

30 m
6
Kung Markatta Kokospannacotta
Foto: Ann-Louise Hulter

Pannacotta är enkelt och väldigt gott! I det här receptet byts grädden ut mot kokosmjölk och vanlig mjölk, enkelt att byta ut till växtbaserad mjölk för en vegansk variant!

29 augusti 2016
Visa mer
30 m
6

Du behöver

Kokospannacottan:

  • 1 burk Kung Markattas kokosmjölk
  • 3 dl mjölk, valfri sort
  • 0,75 dl Kung Markattas rårörsocker
  • 0,75 tsk agar agar-pulver (kan bytas ut mot gelatin)
  • 1 tsk Kung Markatta äkta vaniljpulver
  • Kung Markattas rapsolja till formarna

Hallonsås:

  • 250 g frusna hallon
  • 0,5 dl Kung Markattas rårörsocker
  • 0,5 ekologisk citron, zest och juice

Gör så här

  1. Börja med pannacottan. Smörj 6 runda små formar (ex. ramekins) i lite rapsolja och ställ åt sidan.
  2. Ta fram en mellanstor kastrull och häll i kokosmjölk, mjölk, socker, vaniljpulver och agar agar pulver. Rör runt och låt stå i 10 minuter så att agar agar pulvret löses upp.
  3. Värm försiktigt tills ingredienserna börjar småputtra. Vispa runt och låt puttra i några minuter. Häll över i de förberedda formarna och låt svalna i kylen i minst en timme.
  4. För att göra hallonsåsen koka ihop bären tillsammans med citronsaften, skalet och sockret. Låt puttra i några minuter och låt svalna. Servera pannacottan antingen i formarna eller upp och ned vända i en mindre skål toppat med hallonsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta