Kokoskyckling

Kokoskyckling
Foto: TV4

Kycklinggryta med smak av kokos, heta kryddor, citron och koriander. Kokosmjölken till såsen kan du köpa på burk i vanliga butiker. Den finns till och med light! Servera kycklingen med kokt ris. Majskorn och bönor smakar bra till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor färsk kyckling
  • 1 gul lök
  • 1 röd spansk peppar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 msk hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär pepparfrukten i tunna strimlor.
  2. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i lök, vitlök, spansk peppar, ingefära, curry, salt och socker. Rör om och fräs allt i 1 minut. Lägg i kycklingen och stek den på båda sidor i 5 minuter.
  3. Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk, lägg på ett lock och efterstek kycklingen på lägre värme i 25–30 minuter. Hacka koriandern och strö över före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept