Kokoskaka med färskostsglasyr och passionsfruktssås

30 m
4
Kokoskaka med färskostsglasyr och passionsfruktssås
Foto: TV4

Kokoskakor fyllda med färskost och dekorerade med sås av passionsfrukt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

19 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Kokoskaka

  • 125 g kokosflingor
  • 150 g socker
  • 40 g mjöl
  • 2 ägg
  • 1 nypa salt

Glasyr

  • 100 g crème fraiche
  • 200 g vit choklad
  • 200 g färskost

Sås

  • 5 passionsfrukt
  • 1 dl socker

Servering

  • 8 blad mynta

Gör så här

  1. Kokoskaka
    Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ihop ägg, socker och salt tills du får en krämig konsistens. Lägg sedan i mjölet och kokosen, blanda tills du får en homogen deg. Låt baka i ca 10 min, det varierar beroende på hur bruna du vill ha kakorna. Ta ut kakorna ur ugnen och låt svalna. Glasyren
    Smält den vita chokladen i ett vattenbad, häll i crème fraiche och färskost. Vispa tills du får en krämig konsistens. Ställ in i kylen tills den ska serveras. Såsen
    Lägg frukten i mixern och blanda med lite vatten, sila saften och koka i en kastrull. Häll i lite socker men inte för mycket, annars blir såsen för hård och den kan inte vara varm när den läggs på fyllningen. Serveringen
    Lägg glasyren i kakorna, häll såsen på ett snyggt sätt, dekorera med myntabladet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept