Kokoskaka

Kokoskaka
Foto: TV4

Kokos är en mycket vanlig ingrediens i maten på Kuba, där vi har hämtat receptet till den här kakan. Den är söt och har mycket kokossmak. Servera som dessert som den är eller tillsammans med frukt. Det är även gott med glass till.

26 januari 2009
Visa mer
810

Du behöver

  • 50 g strösocker
  • 2,75 dl vatten
  • 4 äggulor
  • 5 msk söt sherry
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 225 g riven kokos

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda sockret och vattnet i en kastrull och koka det till en tjock sockerlag.
  2. Vispa upp äggulorna lätt. Tillsätt 3/4 av sockerlagen under kraftig vispning i de uppvispade äggulorna. Tillsätt resten av sockerlagen, sherry, kanel och kokos. Värm tills det börjar koka, rör hela tiden.
  3. Häll blandningen i en 22 cm rund bakform. Baka i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera kakan lätt ljummen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept