Kokosdessert med maränger och mango

Kokosdessert med maränger och mango
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokosdessert med maränger och mango

8 ingredienser

Servera kokosdesserten toppad med maränger och skivad mango.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 3 hela nejlikor
  • 2 dl riven kokos
  • 1 krm malen kanel
  • 4 äggulor

Dekoration:

  • 8-10 maränger
  • 1 mango

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten och kryddnejlikor till en lag. Koka lagen utan lock i 8–10 minuter. Prova med att hälla några droppar av lagen ner i kallt vatten. Om de genast formar sig till trådar är sockerlagen färdig. Koka annars en stund till.
  2. Ta upp kryddnejlikorna med en hålslev. Häll i kokosflingorna, rör om och låt koka i 10 minuter.
  3. Vispa äggulorna tillsammans med kanelen i en stor bunke. Vispa i kokosblandningen lite i taget. Häll tillbaka alltihop i kastrullen och låt koka på svag värme i 5–6 minuter till. Häll upp kokosdesserten i en form och låt den kallna. Skala och skiva mangon. Dekorera med maränger och mango.