Kokosäppelkaka

Kokosäppelkaka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kokosäppelkaka

9 ingredienser

En fin kombination.

Ingredienser

portioner
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten

Fyllning:

  • 3 äpplen, i klyftor
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl riven kokos
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta ihop en deg med vattnet. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim
  2. Kavla ut degen, klä en pajform och nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten. Förgrädda skalet i 225° 10 min. Ta ut kakan och ta bort folien.
  3. Lägg det mesta av äpplen i formen. Vispa ägg och socker vitt. Rör ned crème fraiche, kokos och vanilj. Slå smeten över äpplena. Stick ner resten av äpplena i smeten.
  4. 4.
  5. Grädda klart i 175° ca 20 – 25 min.