Små spett med pilgrimsmusslor och choritzo

Du behöver

  • 10 st små eller 5 stora pilgrimsmusslor
  • 1 st rå choritzo
  • 60 g gurka
  • 10 g inlagd ingefära (gari)
  • 1 st sticklök
  • 1 kvist bladpersilja
  • 1 st röd kvisttomat
  • 2 msk olivolja
  • 10 st träspett
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och tärna ner gurkan fint. Blanchera tomaten,
  2. Skala och ta bort kärnorna, skär ner tomat köttet fint. Strimla
  3. Ingefäran och persiljan. Skär ner sticklöken i tunna skivor. Blanda
  4. Alltsammans med olivoljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Grilla pilgrimsmusslorna på båda sidor. Skär ned choritzon i 10 mindre
  6. Bitar och stek hastigt i varm panna. Sätt en pilgrimsmussla och en
  7. Choritzo bit på varje spett. Lägg ett spett på varje sked och lägg lite ceviche
  8. På varje sked och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept