Quesadilla med potatis

20 min
2
Quesadilla med potatis
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Från Köket

En enkel mexikansk rätt för två. Perfekt när du vill ha en snabb lunch eller middag och har rester av kokt potatis hemma. Man kan också skära quesadillan i små bitar och servera som tapas eller drinktilltugg.

22 februari 2010
Visa mer
20 min
2

Du behöver

  • 6 st potatisar, kokta och skalade
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja
  • olja till stekning
  • 2 st små vetetortillas
  • 1 st ägg
  • 3 st vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Skiva vitlöken tunt.
  2. Mosa ihop potatisen med den rivna osten, salt, peppar och 2 matskedar olja.
  3. Knäck och vispa ihop ägget och pensla på den ena tortillan.
  4. Lägg potatismassan på.
  5. Lägg på den andra tortillan och tryck ihop ordentligt med hjälp av en uppochnervänd skål.
  6. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek quesadillan tillsammans med tunt skivad vitlök.
  7. Skär quesadillan i bitar och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept