Kycklingwraps

Kycklingwraps
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Kycklingwraps

17 ingredienser

30 min

Rulla ihop några mumsiga wraps och packa ner dem i picknickkorgen.

Ingredienser

portioner
  • 4 tortillabröd
  • 250 g lökkeso
  • 0,5 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 purjolök (liten)
  • 2 potatisar, kokta
  • 1 gul paprika
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk curry
  • salt
  • vitpeppar

Tzatziki:

  • 0,5 gurka
  • 1 dl naturell yoghurt lätt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka strimlor. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek dem gyllenbruna och färdiga rakt igenom.
  3. Skala och finhacka löken. Finhacka purjolöken och paprikan och blanda sen grönsakerna med keson.
  4. Låt potatisen svalna, hacka den i små bitar och blanda den med keson. Pressa ner vitlöken och krydda med curry, salt och peppar.
  5. Fördela röran över tortillabröden och toppa med kyckling. Rulla ihop till "wraps".
  6. Riv gurkan i strimlor. Låt yoghurten rinna av i ett melittafilter och blanda gurka och vitlök i den. Salta och peppra.
  7. Servera tzazikin tillsammans med wrapsen.