Chili con carne

3 januari 2012
Chili con carne
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket
Mexikansk mat Vardagsmiddag Lättlagat GI Snabbt Grytor

Chili con carne betyder chilipeppar med kött och i Mexico är det ofta, precis som namnet beskriver, en rätt med rejäl sting i. Det här receptet är ganska snällt, men det är förstås fritt fram att öka på styrkan!

20 min
4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 burk kidneybönor
  • 2 st chilifrukter
  • 2 msk tomatpuré
  • 5 dl krossade tomater
  • salt
  • peppar
  • chilipulver
  • olja till stekning
  • persilja

Gör så här

  1. Stek köttfärsen i lite olja, cirka 1 matsked, tills den fått färg rakt igenom.
  2. Strimla löken och chilifrukterna och lägg dem i stekpannan tillsammans med köttfärsen. Krydda med chilipulver, peppar och salt.
  3. Tillsätt tomatpurén och hälften av de krossade tomaterna. Tillsätt sen bönorna och resten av de krossade tomaterna. Krydda till sist med persilja efter smak.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept