Blåbärspaj

1h 10 min
8
Blåbärspaj
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

En len och god klassiker på den svenska sommaren. Pajen går förstås också bra att göra på frysta bär.

15 juli 2011
Visa mer
1h 10 min
8

Du behöver

Pajskal:

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk socker
  • 100 g smör
  • 1 st ägg

Fyllning:

  • 200 g frysta blåbär
  • socker

Smuldeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajskalet i en matbredare.
  2. Pressa ut degen i en pajform.
  3. Ställ pajskalet i frysen i cirka 30 minuter.
  4. Blanda smuldegen med fingrarna.
  5. Lägg blåbären och sockret i pajskalet och täck med smuldegen.
  6. Ställ in i ugn i 200 grader i 25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept