Blåbärsmuffins

45 min
12
Från Köket

Blåbär gör muffins otroligt saftiga. Garnera med hemmagjort strössel så blir de extra lyxiga.

17 december 2008
Visa mer
45 min
12

Du behöver

  • 125 g margarin
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1,25 dl mjölk
  • 1,25 dl filmjölk
  • 2 dl blåbär

Vaniljströssel:

  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 30 g smält margarin

Gör så här

  1. Gör först vaniljströsslet genom att smälta margarinet och blanda ihop det med övriga strösselingredienser. Arbeta till en smulig massa.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  3. Vispa upp ägget och vispa i margarinet, mjölk och filmjölk. Blanda de torra ingredienserna med äggblandningen.
  4. Vänd ner blåbären försiktigt i smeten. Fördela smeten i formarna nästan upp till formkanten. Strö över vaniljströssel och grädda i ugnen 25 till 30 minuter. Om bären är frysta kan det förlänga tiden.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept