Bondkakor

50 min
Bondkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Enkla kakor som fungerar för så gott som alla tillfällen.

9 augusti 2010
Visa mer
50 min

Du behöver

  • 250 g smör
  • 185 g strösocker
  • 30 g mörk sirap
  • 400 g vetemjöl
  • 3 g bakpulver
  • 60 g mandel - rostad och grovhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt.
  3. Blanda smör, socker, sirap, mjöl och bakpulver med en elvisp till en fluffig smet.
  4. Tillsätt mandeln och blanda. Rulla ut i längder, cirka 4 centimeter i diameter.
  5. Ställ i kylen ett tag för att stelna. Skär sedan i cirka 0.5 centimeter tjocka skivor.
  6. Lägg på plåt och grädda i 180 grader tills de får fin färg och är knapriga, cirka 6-7 minuter.
  7. Lägg på plåt och grädda i 180 grader tills de får fin färg och är knapriga, cirka 6-7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept