Lammfärsburgare med rostad sparrispotatis i vinägrett.

4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 st sardellfiléer, hackade
  • 1 kruka basilika, strimlad
  • 50 g fetaost, tärnad
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • smör och olivolja
  • 12 st sparrispotatisar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 4 st soltorkade tomater, hackade
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st bifftomat
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 1 st baguette

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma 4 st burgare.
  2. Borsta och dela potatisen i klyftor. Salta, häll på oljan och pressa vitlök över. Rosta i ugnen på 180-200 grader ca 25 min tills de är gyllenbruna.
  3. Rör ihop vinägretten under tiden och blanda den sedan i potatisen.
  4. Lägg smör och olivolja i en teflonpanna och stek burgarna ca 3 min på varje sida.
  5. Rosta baguetten och montera ihop lammburgarna med sallad, tomat och yoghurt. Servera med potatisen vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept