Lammfärsburgare med rostad sparrispotatis i vinägrett.

4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 3 st sardellfiléer, hackade
  • 1 kruka basilika, strimlad
  • 50 g fetaost, tärnad
  • 1 st ägg
  • salt och peppar
  • smör och olivolja
  • 12 st sparrispotatisar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • Vinägrett:
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 4 st soltorkade tomater, hackade
  • 1 st schalottenlök, skivad
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st bifftomat
  • 1 kruka ruccolasallad
  • 1 st baguette

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till färsen och forma 4 st burgare.
  2. Borsta och dela potatisen i klyftor. Salta, häll på oljan och pressa vitlök över. Rosta i ugnen på 180-200 grader ca 25 min tills de är gyllenbruna.
  3. Rör ihop vinägretten under tiden och blanda den sedan i potatisen.
  4. Lägg smör och olivolja i en teflonpanna och stek burgarna ca 3 min på varje sida.
  5. Rosta baguetten och montera ihop lammburgarna med sallad, tomat och yoghurt. Servera med potatisen vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept