Wallenbergare med potatistäcke

4

Du behöver

  • 400 g kalvfärs (finmald)
  • 4 st äggulor
  • 3 dl kaffegrädde
  • salt, peppar, epice riche (eller fyra kryddor)
  • 4 dl kalvsky
  • 1 dl sirap
  • 1 msk maizena
  • 4 st saltgurkor
  • ströbröd
  • Potatispuré:
  • 4 st stora potatisar till puré
  • 2 msk smör
  • 1 st äggula
  • salt, peppar, muskot

Gör så här

  1. Potatispuré: Koka potatisen och pressa den. Blanda med smör och äggula och smaksätt med salt, peppar och muskot.
  2. Kör färsen i mixer tillsammans med äggulor och grädde. Krydda väl med salt, peppar och epice riche. Forma till biffar vända i ströbröd och stek i smör. Lyft dem ur pannan, lägg dem i en ugnssäker form och forma ett täcke av puré på toppen av biffarna. Gratinera i ugn tills purén får fin färg.
  3. Koka ur pannan med sky och sirap och red eventuellt av såsen med maizena. Krydda och häll runt biffarna som även serveras med saltgurka.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept