Spenatdumplings med fläskfärs

4

Du behöver

  • Deg:
  • 1 st ägg
  • 100 g mjöl
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk snabbspenat
  • Fyllning:
  • 100 g fläskfärs
  • 50 g stekt vitkål (hackad)
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk soya
  • 1 dl tärnade morötter
  • spiskummin, färsk mynta, koriander, salt

Sås:

  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl olivolja
  • 1 st riven och pressad lime
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st röd paprika (stekt, tärnad)
  • isbergssallad och rädisor till servering

Gör så här

  1. Börja med degen: Blanda mjöl, olivolja, ägg och spenat i matberedaren till en grön deg.
  2. Fyllning: Blanda fläskfärsen för hand tillsammans med vitkål, farinsocker, soya och morötter. Krydda med färska örter och salt.
  3. Kavla ut degen och gör små knyten fyllda med färsen. Ångkoka i ångkokare, tar ca 10 min. Smörj insatsen med lite olja.
  4. Gör såsen under tiden och servera det hela med isbergsallad och lite rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept