Spenatdumplings med fläskfärs

15 november 2007
4

Du behöver

  • Deg:
  • 1 st ägg
  • 100 g mjöl
  • 1 tsk olivolja
  • 2 msk snabbspenat
  • Fyllning:
  • 100 g fläskfärs
  • 50 g stekt vitkål (hackad)
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk soya
  • 1 dl tärnade morötter
  • spiskummin, färsk mynta, koriander, salt

Sås:

  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl olivolja
  • 1 st riven och pressad lime
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 st röd paprika (stekt, tärnad)
  • isbergssallad och rädisor till servering

Gör så här

  1. Börja med degen: Blanda mjöl, olivolja, ägg och spenat i matberedaren till en grön deg.
  2. Fyllning: Blanda fläskfärsen för hand tillsammans med vitkål, farinsocker, soya och morötter. Krydda med färska örter och salt.
  3. Kavla ut degen och gör små knyten fyllda med färsen. Ångkoka i ångkokare, tar ca 10 min. Smörj insatsen med lite olja.
  4. Gör såsen under tiden och servera det hela med isbergsallad och lite rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept