Skinkpiroger

25 min
4
Skinkpiroger
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Enkla piroger med skinka som är goda både direkt från ugnen och avsvalnade på picknicken.

8 februari 2012
Visa mer
25 min
4

Du behöver

Deg:

  • 1 st ägg
  • 100 g mjöl
  • 1 tsk olja

Fyllning:

  • 100 g skinka, tärnad
  • 0,5 st purjolök
  • 1 dl ädelost av god kvalitet
  • 1 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st ägg

Gör så här

  1. Blanda först ingredienserna till degen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna och fräs purjolöken i olja eller smör tillsammans med skinkan. Tillsätt grädden och smula ned ädelosten. Låt svalna och rör i ett ägg så att konsistensen blir tjock. Krydda efter egen smak.
  3. Kavla ut degen och tryck ut 4-8 plattor med hjälp av en skål, fördela fyllningen och tryck ihop till piroger. Lägg pirogerna på en bakplåt. Kläck ett ägg i en kopp och vispa lätt. Pensla pirogerna med ägget och baka i ugnen i cirka 15 minuter.
  4. Servera gärna med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept