Lammfärssoppa

25 min
4
Lammfärssoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

En god och matig soppa som smakar extra gott tillsammans med en klick naturell yoghurt och en bit bröd.

28 oktober 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 300 g lammfärs
  • 1,5 dl majskorn
  • 1 st palsternacka
  • 1 st riven rödlök
  • 1 msk curry
  • 1 msk garam masala
  • 1 st stjärnanis
  • 1 msk tomatpuré
  • färsk koriander eller basilika
  • salt
  • peppar
  • 1 st kalvbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • olja
  • 3 dl yoghurt naturell (avrunnen)

Gör så här

  1. Bryn färsen i olja tillsammans med löken. Tillsätt tomatpuré, kryddor, buljongtärning och vatten och låt koka upp.
  2. Rosta under tiden majskornen i en stekpanna eller i ugnen i lite fett. Skär palsternackan i små tärningar.
  3. Tillsätt majsen och palsternackan i soppan efter cirka 15 minuter och de färska kryddorna i slutet, precis innan servering.
  4. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter, gärna över natten. Den används till att toppa den färdiga soppan med.
  5. Avnjut det hela med bröd och kall öl.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept