Lammfärsbiffar och couscous med dofter från Medelhavet

30 min
4
Lammfärsbiffar och couscous med dofter från Medelhavet
Foto: Fredrik sandin carlsson
Från Köket

Citron, spiskummin och vitlök blandas här i denna härligt kryddiga couscous och lammfärsbiffarna får smak av äpplen och chili.

7 mars 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk spiskummin
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • 400 g lammfärs
  • 1 st lök, riven
  • 1 st äpple, rivet
  • 1 msk curry
  • 1 msk chilisås
  • 1 msk garam masala
  • salt
  • peppar
  • margarin och olja

Sås:

  • 1 dl fetaost
  • 2 dl gräddfil/yoghurt
  • 2 dl tärnad gurka
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blötlägg couscous i vattnet med olja och citron och låt vila under plastfilm.
  2. Skala och riv äpple och lök.
  3. Blanda lammfärsen med den rivna löken, äpplet och kryddorna. Forma små biffar och stek dem i margarin och olja i tills de är gyllenbruna och genomstekta. Det tar cirka 10 minuter. Lyft upp biffarna och håll dem varma.
  4. Fräs couscousen i samma fett och krydda med spiskummin, pressad vitlök, salt och peppar. Det blir godare om man fräser couscousen ordentligt, gärna i teflonpanna så är risken mindre att det fastnar.
  5. Sås: Blanda ner smulad fetaost i gräddfilen, tillsätt gurkan. Salta gärna gurkan lite innan du blandar i den, då vattnar den av sig. Krydda efter smak.
  6. Servera biffarna tillsammans med den kryddiga couscousen och såsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept