Lammcurry Won Tons

4

Du behöver

  • 15 st won ton-plattor ca 7x7 cm

Lammcurry:

  • 0,5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 100 g lammfärs
  • 0,5 msk färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 0,5 msk curry
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk kinesisk chilisås
  • 0,25 tsk salt
  • 1 st ägg

Sås:

  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk rivet citronskal
  • 2 msk saft från en citron
  • 5 msk plommonsås (finns i asiatiska affärer)
  • 0,25 tsk kinesisk chilisås
  • 0,12 tsk kanel
  • klibbigt ris till servering

Gör så här

  1. Lammcurry: Riv lök och morot, blanda i en skål tillsammans med lammfärs. Tilsätt alla kryddor och rör ihop.
  2. Bre ut won ton-plattor och fyll med sked, blöt fingrarna och kläm ihop till knyten. Ställ en bambukorg i en wok med lite vatten, täck med hushållspapper runt kanterna. Ångkoka knytena i 5-6 min eller fritera i matolja i 3-4 min eller stek i olja i stekpanna tills de är gyllene.
  3. Sås: Riv skal av citronen, dela den och pressa ur saften. Sesamfrön rostas i torr stekpanna i ett par minuter.
  4. Hacka vitlöken. Blanda allt i en skål.
  5. Severa med klibbigt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept