Focaccia med topping

Du behöver

  • 300 g vatten
  • 20 g jäst
  • 360 g vetemjöl
  • 90 g durumvete
  • 10 g salt
  • 10 g blandade örter

Toppingalternativ:

  • chèvreost
  • svarta oliver
  • soltorkade tomater (mixade)
  • mozzarella
  • skinka
  • salami
  • rödlök
  • paprikapulver
  • riven ost

Gör så här

  1. Vatten, jäst, vetemjöl och durumvete blandas i 10 min. Tillsätt salt och blandade örter och mixa ytterligare 10 min. Jäs i bunke i 2 tim med plast över. Dela degen i 8 bitar. Rundriv och låt vila i 20 min. Kavla ut brödbullarna så att de blir 1-2 cm tjocka.
  2. Toppingalternativ 1. Chèvreost + svarta oliver
  3. Mixade soltorkade tomater + mozzarella
  4. Skinka + salami + paprikapulver + riven ost
  5. Lägg valfri topping ovanpå bröden och jäs i rumstemperatur ca 2 tim.
  6. Baka i 230 graders ugn i 7-10 min. Om så önskas: pensla med olivolja efteråt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept