Energiburgare

4

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 0,5 dl gourmetgryn av korn
  • 1 dl mangopuré
  • 1 st lök, hackad
  • salt, peppar, smör
  • 4 st rågbröd med sesamfrön på toppen
  • färsk spenat, körsbärstomater och gurkstavar till servering
  • Mangopuré:
  • 1 st mogen mango
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk chilisås

Ketchuppuré:

  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk japansk soja

Gör så här

  1. Börja med att fräsa löken i smör ganska hårt. Kyl ner och mixa i matberedare. Blanda den med köttfärs, mangopuré och gourmetgryn. Man bör alltså göra mangopurén först. Forma sedan köttet till tunna biffar och grilla eller stek.
  2. Mangopuré: Skala mangon och mixa den med socker och chilisås. Det tar en stund innan sockret smälter.
  3. Ketchuppuré: Blanda ketchup, sesamolja och soja i en skål. Klart!
  4. Grilla bröden för bästa smak.Servera burgarna i bröden och till detta spenat, tomater och gurkstavar samt de två puréerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept