Dansk sjömansbiff med krispgurka

4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • smör och olja till stekning
  • 1 st gul lök (stekt och malen)
  • 2 skivor bondbröd
  • 2 dl mjölk
  • salt, peppar, spiskummin, fyra kryddor
  • 2 st gula lökar i skivor
  • lagerblad, timjan, kryddpeppar
  • 500 g stor skalad potatis
  • 1 flaska mörkt öl
  • 4 dl sky (hemmagjord eller färdig)
  • 1 st färsk gurka
  • 2 msk ättika
  • 4 msk socker
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk grovsalt

Gör så här

  1. Här blandas färsen först och kryddas väl. Jag brukar låta brödet ligga i mjölken tillsammans med den malda löken. Forma till fyra biffar och stek försiktigt i lite smör och olja. Lägg upp i kastrull och koka väldigt försiktigt med öl, kryddor och sky.
  2. Potatisen skivas i ca 1 cm tjocka skivor och steks i samma fett. Lägg i en annan kastrull med lika kryddor, öl och sky. Låt koka i 15-20 minuter. Till detta steks lökringar. Hälften av löken får koka med potatisen, hälften med biffarna.
  3. Skala gurkan eller använd ett cisileringsjärn. Salta gurkan som skärs i kvartsstavar. Låt dra i en kvart. Blanda med övriga ingredienser och låt stå en kvart till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept