Brownies I långpanna med hasselnötter

Brownies
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Anders Levén ny
Anders Levén ny

Brownies I långpanna med hasselnötter

10 ingredienser

30 min

Klassisk amerikansk kladdkaka i långpanna är riktigt enkel att göra.

Ingredienser

portioner
  • 140 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 2 msk sirap
  • 0,5 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 90 g hasselnötter
  • ev grädde, vispad

Gör så här

  1. Börja med att rosta nötterna i ugn (200 grader) tills skalet kan gnuggas bort. Skala alla nötterna. Sänk värmen till 175 grader efter att nötterna tagits ur.
  2. Blanda i smör, socker, kakao, sirap, salt och vaniljsocker i en maskin till en jämn smet.
  3. Vispa ägg och mjöl poröst, vänd i nötterna och blanda med den övriga smeten. Bred ut den på en smord form eller plåt och ugnsbaka i 15 minuter i den nu 175 grader varma ugnen.
  4. Låt kakan vila över natten för bästa resultat innan den skärs i bitar. Servera gärna med en gräddklick.