Blåbärsmuffins

Från Köket

Några saftiga, goda muffins till kaffet sitter aldrig fel!

17 december 2008
Visa mer

Du behöver

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,25 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 125 g osaltat smör (smält)
  • 2,5 dl mjölk (gärna lika delar fil och mjölk)
  • 125 g färska blåbär
  • 0,25 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Blanda bären med 1/4 dl vetemjöl och ställ åt sidan. Blanda de övriga torra ingredienserna i en stor skål. Vispa ägget och vispa seda i mjölken och smöret.
  2. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i mjölkblandningen. Blanda sedan i bären och rör om.
  3. Fördela smeten i pappersklädda formar, nästan upp till övre kanten och grädda 25-30 minuter (stora muffins) i 180 grader.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept