Anders saftiga lingonbröd

Anders saftiga lingonbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Ett gott och saftigt bröd som förbereds dagen innan det är dags för gräddning.

5 november 2010
Visa mer
14h

Du behöver

Dag 1:

  • 2 dl kokande vatten
  • 40 g skalade solrosfrön
  • 100 g rågkross
  • 5 g torr koriander
  • 10 g salt

Dag 2:

  • deg från dag 1 och 2 dl vatten
  • 2 dl vatten
  • 400 g siktmjöl
  • 200 g vetemjöl
  • 30 g jäst
  • 160 g mörk sirap
  • 150 g lingon
  • 50 g vetemjöl

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda alla ingredienserna i en bunke och låt stå över natten, eller cirka 8 timmar.
  2. Dag 2: Rör ut jästen i ljummet vatten (37 grader). Blanda i degen från dag 1 och alla övriga ingredienser utom lingon och 50 g vetemjöl. Kör degen i matberedare 10 minuter.
  3. Tillsätt lingon och resterande mängd vetemjöl. Blanda i 3 minuter till och låt det sedan jäsa i 4-5 timmar. Sätt ugnen på 180 grader.
  4. Slå upp degen i en form och baka i mitten av ugnen cirka 30-40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept