Spaghetti á la carbonara

20 min
4
Spaghetti á la carbonara
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 250 g bacon
  • 1 st lök
  • 3 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • parmesanost till servering
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 knippe persilja till servering
  • 500 g spaghetti

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och tärna baconskivorna. Stek tillsammans tills löken är gyllenbrun.
  2. Ta av stekpannan från spisen och vispa ihop äggen och mjölken med en gaffel i en bunke.
  3. Koka spaghettin till lagom tuggmotstånd (al dente). Blanda sedan ihop pastan med baconet och slutligen snabbt med äggröran.
  4. Servera med parmesanost och hackad persilja. Ställ gärna ett helt ägg som dekoration på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept