Hamrins köttfärssås

4

Du behöver

  • 1 st stor grovhackad lök
  • 1 st stor grovhackad stjälkselleri
  • 1 st stor grovhackad morot
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kg grovt malen köttfärs
  • 1 glas rödvin (eller 2 på Kurres vis)
  • 1 st lagerblad
  • 3 burkar hela tomater
  • 3 dl vatten
  • 5 st salviablad, alt 1 tsk torkad
  • 1 st rosmarinkvist, alt 1/2 tsk torkad
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs grönsakerna i en stor gryta i olivoljan så de blir lite mjuka men inte brända. Tillsätt köttfärsen och rör så den smulas sönder ordentligt.
  2. Höj värmen så så köttfärsen blir ordentligt brynt. Häll över rödvinet och lägg i lagerbladet. Låt det puttra tills vinet nästan kokat bort.
  3. Ha i tomaterna, rör om i cirka 30 minuter. Slå på vattnet, lite i taget och rör om ordentligt. Låt sjuda på svag värme i 3-4 timmar.
  4. Riv salviabladen och repa av rosmarinkvisten. Tillsätt örterna och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept