Kokbananpuré med kyckling

Kokbananpuré med kyckling
Foto: TV4

Denna puré som man lagar av kokbananer är basmat i Uganda. Man serverar bananpurén med enbart en sås eller till en gryta av kött, fisk eller kyckling. Kokbananer hittar du i välsorterade matbutiker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 6 kokbananer
  • 1 kyckling, ca 1 kg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 gul lök
  • 2 tomater
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk curry
  • 2,5 dl hönsbuljong
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk margarin
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Dela kycklingen i 4 bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om, krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och hacka tomaterna grovt. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs löken i 1 minut. Lägg i tomaterna och häll på buljongen, lägg på lock och koka grytan 30-40 minuter tills kycklingen känns färdig.
  2. Koka under tiden matbananerna. Lägg dem med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna, lägg på lock och koka dem i 25-30 minuter.
  3. Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan. Mosa bananerna, rör i mjölk och margarin, krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept