Denna puré som man lagar av kokbananer är basmat i Uganda. Man serverar bananpurén med enbart en sås eller till en gryta av kött, fisk eller kyckling. Kokbananer hittar du i välsorterade matbutiker.
Dela kycklingen i 4 bitar och ta av skinnet. Lägg mjölet på en tallrik och vänd kycklingen i mjölet så att det fastnar runt om, krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och hacka tomaterna grovt. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och bryn kycklingen runt om tills den är gyllenbrun. Lägg i löken, krydda med curry och fräs löken i 1 minut. Lägg i tomaterna och häll på buljongen, lägg på lock och koka grytan 30-40 minuter tills kycklingen känns färdig.
Koka under tiden matbananerna. Lägg dem med skalet kvar i en kastrull och häll på vatten så att det täcker bananerna, lägg på lock och koka dem i 25-30 minuter.
Ta upp bananerna, vänta tills de har svalnat och skala dem sedan. Mosa bananerna, rör i mjölk och margarin, krydda med salt och peppar.