Koka lutfisk

Koka lutfisk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Koka lutfisk

9 ingredienser

Vattna ur lutfisken innan den kokas. Häll upp vatten motsvarande ca 3 ggr volymen för lutfisken, alltså ca 3 liter vatten för ett paket lutfisk.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp lutfisk
  • 2 tsk salt

Tillbehör:

  • béchamelsås
  • gröna ärtor
  • smör, skirat
  • skånsk senapssås
  • salt
  • malen kryddpeppar, grovt krossad
  • svartpeppar, grovt krossad

Gör så här

  1. Lägg fisken i en emaljerad eller rostfri kastrull eller gryta med skinnsidan ner. Strö över salt och hetta upp.
  2. Sänk värmen och sjud utan vatten under lock på svag värme 20-25 min. Häll av vattnet som bildats.
  3. Servera lutfisken med tillbehör på julbordet.