Koftas kari

Koftas kari
Foto: TV4

Varje kök har sina köttbullar. Här är den kryddstarka indiska varianten, kofta. Laga i en rejäl kastrull stor nog att rymma både köttbullarna och såsen. Servera kokt ris till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Sås:

  • 1 gul lök
  • 1 burk hela tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 krm kajennpeppar
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk smör
  • Köttbullar:
  • 400 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 1 liten grön paprika
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 krm malen kardemumma
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Sås: Finhacka lök och vitlök och skär tomaterna smått. Fräs lök och vitlök lätt några minuter. Tillsätt tomaterna och rör ner curry, ingefära, kajennpeppar och 1 tsk salt. Rör ner matlagningsyoghurten. Låt alltsammans sjuda på svag värme.
  2. Köttbullar: Skala och finhacka löken och skär paprikan lika smått. Skala och finhacka vitlöken och stöt spiskummin och nejlikor. Blanda lammfärs, lök, paprika och vitlök. Blanda ner koriander, spiskummin, kryddnejlikor, kardemumma, 1 tsk salt och 1/2 tsk nymalen svartpeppar. Forma ganska stora köttbullar.
  3. Lägg bullarna i såsen och låt alltsammans fortsätta att sjuda i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept