Kockskola med Leif Mannerström - Del 5

Leif Mannerstöm visar Jessica Frej hur man enkelt lägger in sin egen sill till midsommar.

Ingredienser
Inlagda sillfiléer
123-lag
1 del ättika, 12%
2 delar socker
3 delar vatten
Smaksättning
Lite extra socker
En skvätt citronsaft
Röd och gul lök, skivad
Purjolök, skivad
Morot, finskuren
Färsk dill, finhackad

Ta färdiginlagda sillfiléer och lägg dem i en 1-2-3 lag som du smaksatt med lite extra socker och en skvätt citronsaft. Blanda ner kryddpeppar, nejlika, lagerblad, gul lök, morot, purjo samt dill.

Sillen kan ätas direkt men får gärna stå till sig en stund, man kan till exempel göra den på midsommaraftons morgon och sedan äta den till lunch eller middag.

- Den här sillen äter jag tillsammans med färkpotatis, knäcke och en god kryddost. Till det blir det en skummande pilsner och en rackabajsare! säger Leif Mannerström.